Nieuws/Binnenland
544942
Binnenland

'Belgische link in liquidatie Molenschot'

De politie onderzoekt of een auto met een of meerdere inzittenden iets te maken heeft met de dood van een 27-jarige man in het Brabantse Molenschot. Het slachtoffer werd maandagavond om half acht op straat doodgeschoten.

Getuigen meldden de politie vlak voor de schietpartij een auto met Belgisch kenteken te hebben gezien bij de zwarte Opel van het slachtoffer. Die stond maandagavond bij de kruising van de Broekstraat en de Lijndonk, op zo'n honderd meter van de plek waar het slachtoffer dood werd aangetroffen. Inmiddels is de Opel naar het politiebureau in Tilburg gebracht, waar die op sporen wordt onderzocht.

De schietpartij had plaats in het buitengebied van Molenschot, aan de rand van Vliegbasis Gilze-Rijen. Een groot gebied rondom de vindplaats van zowel het lichaam als de auto is nog altijd afgezet. Een team van vijftien rechercheurs houdt zich bezig met (sporen)onderzoek. Omwonenden zeggen dat er meerdere malen is geschoten.

Het slachtoffer is een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Hij zou vaak op een camping in Molenschot verblijven.

Aanhoudingen heeft de politie nog niet kunnen verrichten. Uit welke hoek de aanslag gezocht moet worden is niet bekend, al zegt een politiewoordvoerder een liquidatie niet uit te sluiten. ,,We houden alle scenario's open."