Nieuws/Opmerkelijk
544954
Opmerkelijk

Man krijgt €5000 per maand om niets te doen

€5000 per maand krijgen en daarvoor niets te hoeven doen lijkt een droom voor veel mensen, maar een werknemer van het Franse spoorwegbedrijf SNCF is er niet zo blij mee... Hij diende zelfs een klacht in.

De Fransman Charles Simon hoeft al 12 jaar niets te doen voor zijn salaris. Hij krijgt zelfs zeshonderd euro vakantiegeld per jaar, melden Franse media afgelopen weekend.

Simon werd in 2003 op non-actief gezet nadat hij een mogelijke miljoenenfraude had gemeld bij zijn leidinggevenden. Sindsdien zit de klokkenluider thuis en krijgt hij elke maand netjes zijn 5000 euro.

De Fransman is echter allesbehalve blij met zijn situatie en hij heeft meerdere keren geprobeerd om 'compensatie' te krijgen van zijn werkgever. "Ik wil erkenning voor wat mij is aangedaan. Ik had een hele mooie carrière kunnen hebben als ik niet aan de kant was geschoven," zegt hij tegen BFM TV.

Volgens de man heeft hij bewijzen dat er voor 20 miljoen euro werd gefraudeerd bij het bedrijf dat ook de TGV's in Frankrijk exploiteert. SNFC laat aan Le Point weten dat er inderdaad een verzoek is geweest voor een schadevergoeding, maar dat dat in 2011 is afgewezen. Verder wil het bedrijf geen commentaar geven op de situatie van Simon.