Nieuws/Buitenland
544990
Buitenland

Thaise hoofdstad ontsnapt aan nieuw bloedbad

Nieuwe explosie in Bangkok

Een onbekende heeft dinsdag een klein explosief van een brug gegooid in het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok. Het gaat wederom om een pijpbom, net als het explosief dat maandag dood en verderf zaaide op een drukke kruising.

Een politiewoordvoerder heeft dat gezegd tegen de Thaise omroep TPBS. Volgens een politieagent ter plekke raakte niemand gewond. De man gooide het explosief bij een drukke plek langs de rivier die door Bangkok stroomt. Het kwam in het water terecht. ,,Als het niet in het water was het gevallen, zouden mensen zeker gewond zijn geraakt'', zei een politiebestuurder. De dader wist te ontkomen.

In Bangkok ontplofte maandag een zware bom. Daardoor kwamen ongeveer twintig mensen om het leven. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. De legerleiding denkt niet dat de aanslag het werk was van opstandige moslims uit het zuiden van Thailand.

Onder de doden zijn vier Chinezen, twee Maleisiërs, iemand uit Singapore, een Indonesiër en een Filipijn. Veel gewonden komen uit China en Taiwan.