Nieuws
545005
Nieuws

Prestigieuze Paleis van Versailles wordt hotel

Slapen als koning Lodewijk XIV

FOTO'S Het Paleis van Versailles was de thuisbasis van onder meer Marie Antoinette, Napoleon en koning Lodewijk XIV. Binnenkort kun jij ook slapen als een Franse royal in een van de grootste kastelen ter wereld.

Het kasteel van Versailles uit 1624 wordt gedeeltelijk omgetoverd tot hotel. Drie gebouwen op het 800 hectare grote Franse landgoed zullen worden gebruikt om gasten te verwelkomen die een nacht willen doorbrengen als de Franse royals uit de 17de en 18e eeuw.

Volgens de Franse zondagskrant Le Journal du Dimanche is men op zoek naar investeerders om de Hôtel du Grand Contrôle, le Petit Contrôle en le Pavillion, om te bouwen. De 17e eeuwse gebouwen goed voor een oppervlakte van 2.800 m2 zouden sinds 2008 niet gebruikt zijn.

Een soortgelijk plan lag al in 2010 op tafel maar ging uiteindelijk niet door. De kosten voor de verbouwing zouden tussen de vier en zeven miljoen euro bedragen. Het paleis van Versailles en zijn omringende tuinen trekken jaarlijks miljoenen toeristen.

 

UNESCO

In 1624 werd het paleis ongeveer 19 km ten zuiden van Parijs in opdracht van koning Lodewijk XIII gebouwd. Zijn zoon Lodewijk XIV breidde het paleis uit tot een reusachtig bouwwerk dat ruim 800 hectare beslaat. In 1680 werd het kasteel onder leiding van architect Jules Hardouin-Mansart nog meer vergroot. Het Paleis van Versailles is een van de grootste kastelen ter wereld, en preikt op de Werelsderfgoedlijst van UNESCO.

 

Neem hieronder alvast een kijkje in en rondom het Paleis van Versailes.