Nieuws/Binnenland
545033
Binnenland

Fileleed door hele land

Nederland wordt dinsdagochtend geteisterd door fileleed. Door heel het land staan mensen vast in de ochtendspits. Rond 8.00 uur stond er volgens de ANWB 227 kilometer file.

Bij Amsterdam is de verbindingsweg van de A1 naar de A10 richting Haarlem dicht. Er staat daardoor veel file op de de A1 en de A6. Volgens Rijkswaterstaat gaat de weg bij knooppunt Watergraafsmeer pas rond 10.30 uur weer open.

Druk bij Almere

Op de A1 stond rond 08.00 uur ruim 18 kilometer file tussen Blaricum en Diemen. De vertragingstijd loopt op tot bijna veertig minuten. Automobilisten die naar Amsterdam willen, kunnen bij Diemen het beste kiezen voor de A9 en dan over de A2 naar de hoofdstad rijden.

Door de file op de A1 is het ook erg druk op de A6 bij Almere. Tussen Almere-Buiten-West en knooppunt Muiderberg stond 13 kilometer stilstaand verkeer. Automobilisten hebben ook daar meer dan een halfuur vertraging, aldus de ANWB.

Kettingbotsing Gouda

Op de A12 tussen Reeuwijk en Gouda is een groot verkeersongeval gebeurd waarbij zeven auto's betrokken waren. Volgens de ANWB klapten de voertuigen even na 06.00 uur op elkaar. Er was alleen blikschade, maar het ongeval zorgde wel voor veel verkeershinder.

Automobilisten kregen te maken met een vertraging van een uur. Hoewel Rijkswaterstaat verwachtte dat de weg pas weer rond 08.30 uur vrij zou zijn was tegen 08.00 uur alles opgeruimd en kwam het verkeer weer op gang. De aangegeven omleidingsroutes werden weer ingetrokken.

Groot ongeluk Europoort

Op de A15 richting Europoort is dinsdagochtend een groot ongeluk gebeurd. Zes personenauto's reden op elkaar waardoor een lange file ontstond. Automobilisten moesten tussen Rotterdam en Spijkenisse rekening houden met bijna een uur vertraging.

Vanwege het ongeluk werden twee van de drie rijstroken afgesloten. Rond 08.00 waren alle auto's weggesleept en kwam het verkeer weer op gang.