Nieuws/Binnenland
545045
Binnenland

Rechtbank buigt zich over 'serieverkrachter'

De rechter buigt zich dinsdag opnieuw over de vermeende Utrechtse serieverkrachter Gerard T. Zijn zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Utrecht.

De 52-jarige T. uit Nieuwegein werd vorig jaar juli aangehouden. Dat gebeurde nadat T. DNA had moeten afstaan na een veroordeling voor fietsendiefstal.

De rechtbank besloot in juni dat hij voor observatie naar het Pieter Baan Centrum moest. Eerder verzette T. zich daar nadrukkelijk tegen. Er was echter geen andere manier om zijn geestelijke gesteldheid te onderzoeken.

De gewelddadige Utrechtse serieverkrachter was in 1995 en 1996 actief en zorgde voor grote onrust. Na enkele jaren stilte sloeg hij in 2001 opnieuw toe.

T. wordt vervolgd voor in totaal vier verkrachtingen. In achttien andere gevallen is er onvoldoende bewijs tegen hem, omdat die verdenkingen niet werden ondersteund met DNA-materiaal van de verdachte.

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");