Nieuws
545057
Nieuws

Facebook experimenteert met nieuwe versie Notities

Sociaal netwerk Facebook lijkt ambities te hebben om ook een blogplatform te worden. Het bedrijf experimenteert met een nieuwe look voor zijn Notities-functie, die momenteel niet erg veel gebruikt wordt.

Notities zijn al sinds 2006 beschikbaar. Het idee is dat deze langer en algemener zijn dan reguliere statusupdates. Ook zijn ze makkelijker terug te vinden. Desondanks is de functie nooit echt populair geworden. Zelfs Facebooks eigen communicatieteam is in 2012 gestopt met het gebruiken van de mogelijkheid.

Facebook hoopt het echter nieuw leven in te kunnen blazen door het uiterlijk flink op te poetsen. Zo worden afbeeldingen groot vormgegeven en zijn langere teksten door de opmaak makkelijker te lezen omdat er minder afleidingen om het bericht heen staan. Hoewel Facebook het zelf niet expliciet zegt, lijkt de opleuking van Notities een antwoord te zijn op de groeiende populariteit van platformen als Tumblr en Medium.

Het sociale netwerk breidt de laatste tijd flink uit. Het investeert in virtual reality, internet in opkomende markten en zou ook aan een eigen zoektechnologie werken.