Nieuws/Binnenland
545096
Binnenland

Proefduik

„Hebbes”, dacht zwemmer Ferry Weertman, sinds kort niet alleen Europees Kampioen maar ook de geliefde van Ranomi Kromowidjojo, bij het bereiken van de trainingsboei voor de Amsterdam City Swim en pakte als eerste de symbolische duikbril voor het bijzondere evenement.

Ondanks de regen doken maandagavond tevens presentator Beau van Erven Dorens, profzwemmers Nick Driebergen en Bas van Velthoven en Radio Veronica dj's Nicky Verhage en Michael Blijleven samen met ALS-patiënt Jan Kramer het water van de Amstel in ter voorbereiding op de vierde editie van de Amsterdam City Swim op 6 september.

De zwemwedstrijd wil daarbij zo veel mogelijk geld in zamelen voor onderzoek naar het bestrijden van de ziekte ALS. Symbolisch lanceerde Weertman daarbij gisteren de start van de verkoop van een speciale Amsterdam City Swim duikbril, die voor tien euro gekocht kan worden. Voor de komende editie zijn alle tweeduizend startbewijzen reeds vergeven, maar De Telegraaf geeft binnenkort de laatste 25 deelnametickets weg!