545379
Binnenland

Circusolifant maakt ommetje

Bezoekers van een kofferbakmarkt in Noordwijkerhout stonden zondagmiddag wel even gek te kijken toen er plotseling een enorme olifant opdook. Het dier, dat was weggelopen bij zijn verzorgers van circus Freiwald, struinde zonder begeleider over de markt.

Geschrokken bezoekers alarmeerden de politie, die al gauw poolshoogte kwam nemen. De olifant liet zich echter niet afschrikken door een paar agenten en liep rustig verder. Het dier werd even later door een verzorger meegenomen. "Die verzorger riep 'Buba', de olifant draaide zich om en ging als een mak lammetje met hem mee", vertelt bezoeker Alice de Groot in het AD.Volgens de verzorger is de situatie geen moment gevaarlijk geweest. "Ze is tam, lief en doet eigenlijk niks. Waarschijnlijk heeft ze iets lekkers geroken en is ze daar op af gegaan. Ze is gewoon even gaan wandelen.  Het is geen kwaadwillendheid, ze heeft alleen haar gewicht niet mee. Het komt weleens voor dat ze tegen een boom aanschuurt, die vervolgens breekt. Maar ze is gek op kinderen en super lief. Ze is eigenlijk net als een hond, die gaat ook weleens aan de wandel."

De 40-jarige olifant is al jaren de ster van het Freiwalds circus. Ze werd tien jaar geleden overgenomen van Circus Renz.