545537
Nieuws

Bitcoin duurder door chaos in Griekenland

Door de chaos in Griekenland zit de koers van digitale munt bitcoin ook weer in de lift. Vandaag kostte een bitcoin bijna $255, een stijging van 5,7% ten opzichte van gisteren.

Sinds het begin van deze maand is bitcoin al 13,4% gestegen.

Een van de redenen dat bitcoinkopers de munt als een veilige haven zien, is dat er geen kapitaalrestricties voor gelden. Wie al zijn euro’s omzet naar bitcoin, kan die in het buitenland gewoon weer opnemen.

Via online forum Reddit wisselen mensen tips uit hoe je het gemakkelijkst bitcoins kunt kopen in Griekenland. Achter bitcoin zit geen centrale autoriteit en er is in de meeste landen geen toezicht op. Voor sommigen is de munt daarom een handige manier om geld buiten het zicht van de autoriteiten te houden.

Het is niet voor het eerst dat bitcoin stijgt omdat het onrustig is in de eurozone. Toen op Cyprus in 2013 kapitaalrestricties werden opgelegd, liep de bitcoinkoers ook hard op. Die koersreactie was wel een stuk heftiger. In maart 2013 piekte de prijs van een bitcoin op ruim $234, om twee weken later terug te zakken tot rond de $75.