Nieuws
545725
Nieuws

Tom Jones woest op BBC

Tom Jones is hevig teleurgesteld in de manier waarop hij door de BBC is gedumpt. Hij zit niet in het vijfde seizoen van de Britse versie van The Voice. "Het gedrag is beneden alle peil."

De omroep maakte vrijdag bekend dat Boy George plaatsneemt op de draaiende stoel van Tom.''Ik ben pas gisteren geïnformeerd, zonder vergadering of bespreking vooraf waarin mij werd verteld dat ik niet zou terugkeren'', briest de Sex bomb-zanger op zijn Facebookpagina.

''Ik heb in de loop der jaren genoeg transformaties achter de rug. Ik kan creatieve verandering wel waarderen. Maar het informeren van mensen is een kwestie van plicht en respect en een belangrijk onderdeel van creatieve relaties. Dit gedrag van de top is beneden alle peil en erg teleurstellend."

Jones besluit zijn tirade positief. ''Ik zal de moed van de kandidaten altijd blijven bewonderen, net als de productiestaf die altijd onvermoeibaar doorwerkt aan de show voor het publiek op de tribune en de mensen thuis. Ik wens de show het allerbeste."

Een woordvoerder van de BBC zegt tegenover The Telegraph dat Tom niet eerder geïnformeerd kon worden. ''Het besluit over de line-up van de coaches voor het vijfde seizoen is pas woensdag genomen. We hebben Tom de volgende ochtend vroeg op de hoogte gebracht. We wilden ook snel de pers informeren om te voorkomen dat het nieuws zou uitlekken. Dat is elk jaar zo gedaan. We doen nooit beloftes vooraf."

De overgebleven coaches zijn Will.i.am van The Black Eyed Peas en zanger Ricky Wilson van de band Kaiser Chiefs. Naast Boy George is ook Paloma Faith nieuw als coach.

Tom overwoog twee jaar geleden te stoppen als coach in de tv-talentenjacht, maar de hoge piefen gaven toen aan hem niet zomaar te laten gaan. "Mocht Tom de show verlaten, dan is dat een grotedomper voor The Voice. "Hij is een enorme aanwinst voor het programma en het zal niet makkelijk worden om een geschikte vervanger voor hem te vinden."

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));