Nieuws
545767
Nieuws

Miley Cyrus: "Hannah Montana-rol heeft mij lichamelijk misvormd"

Miley Cyrus heeft geen fijne herinneringen aan de tijd dat ze als 11-jarige, de rol van de 16-jarige Hannah Montana speelde.

Miley Cyrus werd als 11-jarige gelanceerd als televisiester en de bijbehorende verwachtingen hoe ze eruit moest zien maakten haar behoorlijk onzeker, zo vertelt ze in een interview met Marie Claire.

"Als popster hoorde je blond te zijn en lang haar te hebben en je moest iets straks aantrekken met glitters", vertelt Miley over haar tijd in Hannah Montana, de televisieserie waarin ze de hoofdrol speelde van een scholier die furore maakt als popster. "Ze lieten me eruit zien als iemand anders. Dat heeft me lichamelijk waarschijnlijk een beetje misvormd omdat ik zo lang iedere dag opgemaakt werd. Als ik niet in de show zat dacht ik: wie ben ik eigenlijk?"

Miley vond zichzelf als vroege tiener te volwassen opgemaakt. "Een breekbaar meisje die een 16-jarige speelt met een pruik en kilo's make-up. Het was als Toddlers & Tiaras", zo verwijst ze naar de realityserie waar jonge meisjes zwaar in de make-up gezet meedoen aan schoonheidswedstrijden.

Ze kreeg te maken met nog meer problemen die ongewoon zijn voor een tiener, zoals het doorstaan van zware opnamedagen van 12 uur. "Ik kreeg voor de opnames vaak angstaanvallen en opvliegers."

Inmiddels rebelleert de zangeres graag tegen de gevestigde schoonheidsidealen. "Het is bizar dat mensen beslissen hoe we er allemaal uit moeten zien." We hoeven haar dan ook niet te verwachten als model voor de gevestigde modehuizen. "Ik zal waarschijnlijk nooit het gezicht worden van een traditioneel modebedrijf, tenzij ze een wietrokende, liberale freak zoeken. Het is sowieso nooit mijn droom geweest lipgloss te verkopen. Mijn droom is om de wereld te redden."