Nieuws/Buitenland
545792
Buitenland

Winkeleigenares beschuldigd van moord moeder met rozenkrans

De eigenaar van een Londense meubelzaak is beschuldigd van moord op haar bejaarde moeder in Italië door een rozenkrans door haal keel te duwen. Dit zou haar zuiveren van het kwaad.

De 93-jarige moeder werd in mei dood in haar appartement in de stad Taranto gevonden. Omwonenden sloegen alarm. De oude vrouw bleek bij onderzoek snijwonden te hebben aan haar mond en keel. Ze zou door verstikking om het leven zijn gekomen.

Al snel werd haar 61-jarige dochter aangehouden en naar een gevangenis in Napels gebracht. De advocaat van de dochter beweert dat ze de rozenkrans niet in de keel van de moeder heeft geduwd. "Ze zegt dat haar moeder ziek was en op de grond was gevallen, waarschijnlijk door de duivel. Ze ging dichtbij haar zitten, bad en stopte daarna pas de rozenkrans in haar mond."

Het is nu wachten op de resultaten van het psychiatrische onderzoek naar de dochter. De dochter woont sinds 1986 in Londen en runt  een meubel- en verlichtingszaak genaamd Francesca Martire Design. Een buur van de Italiaanse vrouw meldt aan de Guardian dat het een erg vriendelijke vrouw is. "Een gezellige vrouw en erg Italiaans, niets vreemds aan."