Nieuws/Binnenland
545795
Binnenland

Jumbo bij Rosmalen ontruimd

Een jumbofiliaal in het dorp Hintham bij Rosmalen is vrijdag uit voorzorg ontruimd geweest vanwege een verdacht pakketje. De EOD werd ingeschakeld en heeft onderzoek gedaan in de supermarkt. Rond half vier werd het terrein vrijgegeven. Het gaat om een loos alarm. In het gewraakte pakje bleek een accu te zitten die bijna leeg was en daarom een tikkend geluid maakte.

Het pakket was vrijdagochtend binnengekomen bij de postbalie in de winkel. Toen er verdachte geluiden uit bleken te komen, gingen de seinen op rood en werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Er werd rekening mee gehouden dat dit weer een actie was van de 'jumbo-bomber'.

Jumbo is op haar hoede. De supermarktketen wordt al enige tijd afgeperst. Alle filialen van Jumbo krijgen daarom sinds enige tijd extra beveiliging. In mei werd een levensgevaarlijke bom ontmanteld bij een filiaal in Groningen en ontplofte een projectiel bij een andere supermarkt van Jumbo in de stad. 

Begin vorige maand gebeurde waar de noordelijke recherche zo bang voor was: de dader breidde zijn werkgebied uit. Een Jumbo-super in Zwolle kreeg een brief met een explosieve stof erin.

Donderdag riep de politie de hulp van het publiek in bij de speurtocht naar de dader. Het zou gaan om een man tussen twintig en veertig jaar uit, waarschijnlijk uit Groningen. Hij eist een niet bekendgemaakte hoeveelheid bitcoins (een virtuele munteenheid).