Nieuws
545810
Nieuws

Reddit weer toegankelijk in Rusland

Webforum Reddit is weer te gebruiken in Rusland. De Russische telecomautoriteit had internetproviders in het land bevolen de site te blokkeren omdat er op werd besproken hoe je paddo's kunt telen.

Het onderwerp stond in een Russisch sub-forum. Omdat Reddit echter van een gecodeerde verbinding gebruik maakt, was het niet mogelijk om enkel het sub-forum te blokkeren waarop de discussie plaatvond. Daarom werd besloten de hele site - die wereldwijd veel gebruikt wordt - maar op zwart te zetten.

Reddit zag blijkbaar in dat er nogal veel gebruikers in Rusland zijn en besloot daarop maar het discussieonderwerp te verwijderen. Dat was niet zonder controverse, want Reddit stond lange tijd bekend als site waarop iedereen mag zeggen wat hij of zij wil, zelfs als het tegen de randen van de wet aanschuurt.

Het bedrijf ondergaat de laatste tijd echter nogal een identiteiscrisis en heeft nieuwe regels ingevoerd. Deze laten echter nogal wat ruimte over voor interpretatie, dus het is niet helemaal duidelijk wat het management nou precies wil.