Nieuws/Binnenland
545824
Binnenland

Usb-sticks gestolen bij inbraak officier van justitie

Bij een inbraak in de woning van een officier van justitie van het parket Rotterdam, zijn usb-sticks gestolen waar delen van dossiers op staan. De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag.

Ook de werktelefoon van de officier van justitie is gestolen. Deze is echter alleen te gebruiken door medewerkers van het OM. De usb-sticks waren daarentegen niet extra beveiligd. De officier had die meegenomen om thuis zaken te kunnen voorbereiden.

Officieren van justitie worden geacht zorgvuldig met gevoelige informatie om te gaan. Hier zijn richtlijnen voor, laat het OM Rotterdam weten. Zo moeten usb-sticks beveiligd zijn en moeten strafdossiers in kluizen thuis worden opgeborgen. Zelfs vervoer gebeurt in een soort kluizen.

,,Dit had zo niet mogen gebeuren. Het is erg vervelend'', laat woordvoerder Jeichien de Graaff van het parket in Rotterdam weten. Volgens De Graaff was de inbraak geen 'gerichte actie'.. Op de sticks stond info over een moordonderzoek en een drugszaak, laat het OM weten aan de Telegraaf. Of er sancties volgen is nog niet bekend. De hoofdofficier zal hierover beslissen.