Nieuws
545855
Nieuws

Dell komt met zakelijke Chromebook

Dell heeft een Chromebook gepresenteerd die bedoeld is voor zakelijk gebruik. Het apparaat kan worden geleverd met een Intel Celeron, Core i3 of i5 processor.

De Chromebook 13 heeft een bijzondere behuizing. De bovenkant is gemaakt van koolstofvezel en de onderzijde van aluminium. De polssteun is van een magnesiumlegering. De materialen moeten het apparaat licht en stevig maken. Verder beschikt het over een 13,3 inch full HD IPS-display en een 720p HD-webcam. Voor een meerprijs wordt een aanraakscherm geleverd.

Bij inzet van de Chromebook 13 kunnen bedrijven profiteren van oplossingen van Dell voor ICT-beheer, beveiliging en desktopvirtualisatie, zoals Dell KACE, SonicWALL and Wyse vWorkspace.

Het systeem bevat tot 8 GB aan systeemgeheugen en een batterij die met een werkduur van 12 uur een volle werkdag aan productiviteit biedt. Standaard beschikt het apparaat over een Celeron chip, 2GB werkgeheugen en een SSD van 16GB. Het geheugen kan middels microSD uitgebreid worden. Ook kan voor een SSD van 32 GB worden gekozen.

In de Verenigde Staten moet het apparaat minimaal 400 dollar gaan kosten. Europrijzen zijn nog niet bekendgemaakt. De Dell Chromebook 13 is vanaf 1 oktober verkrijgbaar.