Nieuws/Binnenland
545880
Binnenland

Zoontje (8) in woning terwijl moeder werd vermoord

Het 8-jarige zoontje van de vrouw uit Drachten die afgelopen nacht is vermoord, is mogelijk getuige geweest van de gewelddadige dood van zijn moeder.

De politie werd vannacht gewaarschuwd dat er iets verschrikkelijks was gebeurd in de woning aan de Zilverschoon. Agenten sloegen een ruitje in om binnen te komen en troffen daar het levenloze lichaam aan van de 32-jarige vrouw. Ze bleek door geweld te zijn  omgebracht. Binnen vonden de dienders ook haar zoontje. Het is onduidelijk hoeveel het jongetje heeft meegekregen van het drama. Hij is inmiddels naar zijn vader gebracht, die elders woont.

Naar aanleiding van een tip van een getuige hielde de politie korte tijd erop de 43-jarige ex-vriend van de vrouw aan. De man is een bekende van de politie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. De man was naar de omgeving van het politiebureau in Drachten gegaan. Waarom hij zich daar bevond, weet de politie niet. Een woordvoerder wilde ook niet zeggen waarvan de politie hem kent.

Volgens bekenden van de verdachte en het slachtoffer hadden de twee ongeveer een jaar een knipperlichtrelatie.