Nieuws
545894
Nieuws

Samsung propt 16 TB op SSD-schijf

Samsung heeft deze week een opslagmedium onthuld met ’s werelds grootste opslagcapaciteit. Verrassend is dat de 16 terabyte niet op een conventionele harde schijf zijn gepropt, maar op flashgeheugen.

De grootste opslagcapaciteit is vandaag de dag te vinden op traditionele harde schijven. De maximale capaciteit op harde schijven van Seagate en Western Digital is 8 tot 10 TB. Samsung is er echter in geslaagd de 16 TB op een Solid State Drive (SSD) te proppen. De capaciteit is daarmee 4 maal groter dan de grootste SSD-drive vandaag de dag.

De SSD van Samsung maakt gebruik van de nieuwste 256 gigabit NAND flashkaarten die Samsung onlangs heeft aangekondigd, gecombineerd met een 3D stapeltechniek waardoor er meer opslag in dezelfde ruimte mogelijk is.

SSD schijven slaan gegevens elektronisch op, terwijl traditionele harde schijven gebruikmaken van draaiende magnetische schijven. Voordelen van SSD-schijven zijn dat ze sneller, stiller en zuiniger zijn en minder gevoelig voor schokken. Grootste nadeel is de relatief hoge prijs ten opzichte van een gewone harde schijf.