Nieuws/Buitenland
545902
Buitenland

Vader dagvaardt kinderen Dutroux en Martin

De vader van het twintig jaar geleden ontvoerde Belgische meisje Eefje Lambrecks gaat de drie kinderen van Marc Dutroux en Michelle Martin dagvaarden om een deel van de erfenis van hun grootmoeder te krijgen. Daarmee wil Jean Lambrecks vooral morele genoegdoening krijgen voor de dood van zijn zeventienjarige dochter. Dutroux had haar opgesloten in de kelder van zijn huis en misbruikte haar en andere meisjes maandenlang.

De moeder van Martin overleed in 2000. De vrouw van Dutroux verwierp de nalatenschap, waardoor de drie kinderen die kregen en de slachtoffers van het paar niets konden eisen. Daarmee heeft ze volgens Lambrecks frauduleus gehandeld. „Op het ogenblik dat Martin de nalatenschap van haar moeder verwierp, wist ze dat ze aan mij - en aan de andere burgerlijke partijen - een fikse schadevergoeding zou moeten betalen. Dat was duidelijk, ook al stond de som toen nog niet vast”, zegt Lambrecks tegen de krant Het Belang van Limburg.

Dutroux is veroordeeld tot levenslang voor de ontvoering en misbruik van zes meisjes en de moord op vier van hen, Martin kreeg dertig jaar cel. Daarnaast moest zij alle nabestaanden 179.000 euro betalen, maar dat is nooit gebeurd.