Nieuws/Binnenland
545907
Binnenland

Mishandelde bejaarde kan niet meer praten

Het bejaarde echtpaar dat vorige week op extreem gewelddadige wijze werd overvallen, ligt nog steeds in het ziekenhuis. Vooral met de man (87) van het stel gaat het steeds slechter.

,,Het gaat met de dag slechter met hem", zegt zijn zoon tegen AT5. ,,Vroeger kon je nog een normaal gesprek met hem hebben, nu kan je geen woord meer met hem wisselen. Hij kan niet meer praten."

Met de vrouw van het echtpaar gaat het qua gezondheid inmiddels wel iets beter. ,,Maar de impact is natuurlijk onwijs groot."

Signalement

Vorige week dinsdag werd het stel in hun huis op de Heemstedestraat overvallen. De bejaarden werden daarbij vastgebonden en zwaar toegetakeld.  De zoon van het echtpaar gaf na de gruwelijke overval foto's vrij van zijn zwaar mishandelde vader om 'de wereld te laten zien wat mijn ouders is aangedaan'.

De politie heeft vervolgens het  signalement vrijgegeven van de twee daders. Het gaat om twee lichtgetinte mannen die volledig in het zwart waren gekleed. Een van de mannen droeg een pet, had een stoppelbaard en was slank gebouwd. De tweede verdachte was steviger. Hoe oud de mannen zijn, is onbekend. Van het laffe duo ontbreekt vooralsnog ieder spoor.