Nieuws/Binnenland
545925
Binnenland

Zon boven SAIL

De zwaarste buien van afgelopen avond en nacht hebben ons land via het noordwesten praktisch verlaten. Vanmorgen keert de zon snel terug en wordt het drukkend warm met temperaturen tussen 24 en 28 graden. Vanmiddag volgen nieuwe buien vanuit het zuidwesten. Die gaan vooral gepaard met onweer.

Tot zeer zware activiteit zoals afgelopen nacht lijken ze niet te zullen komen. Er waren vannacht tienduizenden ontladingen tijdens onweersbuien. Lokaal viel veel regen en vielen bomen om. Wegen moesten daardoor worden afgesloten. De buienlijn trok tergend langzaam over ons land.

Na vandaag komen we in een periode van licht onstabiel zomerweer terecht. De wind draait naar het noorden. Zonnige perioden krijgen in de loop van zaterdag de overhand. Eerst valt er morgen nog wat regen of een bui. Het wordt zaterdag 20-24 graden. De dagen erna is het redelijk zomerweer. De zon schijnt en er vallen ook enkele buien.

SAIL Amsterdam lijkt het vanaf medio volgende week te treffen met zonnig en redelijk zomerweer. Het wordt 20-23 graden. Later in de week wordt het onder stijgende hogedruk opnieuw wat warmer zomerweer. Tot tropische temperaturen lijkt het de komende week niet te komen. Gisteren noteerde Arcen de 13e tropische dag van deze zomer