Nieuws/Binnenland
545940
Binnenland

Roep om foto's van 'wolf'

Drenthe is opnieuw in de ban van de wolf. Een automobilist maakte dinsdagavond een foto van een dier dat op de weg tussen Veenhuizen en Een liep. Volgens specialisten is het onmogelijk om aan de hand van die foto te bepalen of het daadwerkelijk om een wolf ging, of dat het een hond was. ,,Maar het beest heeft wel kenmerken van een wolf.”

Dat zegt deskundige Leo Linnartz van Wolven in Nederland. Hij en zijn collega’s hebben de foto uitvoerig bestudeerd, maar komen nog niet tot een conclusie. ,,Daarvoor hebben we meer beelden nodig. We roepen dus iedereen in die regio op om de smartphone of fotocamera bij de hand te hebben en ons meteen in te schakelen als je het dier op beeld vast hebt gelegd.”

De foto werd gemaakt door Janko. Hij vertelde aan de lokale website DitisRoden.nl: ,,Hij liep eerst in de berm naast de weg, dus ik reed er zachtjes op af en toen sprong hij voor de auto en liep rustig een paar meter voor me uit. Ik wilde uitstappen en kijken of ik dichterbij kon komen en toen vloog-ie zo de weilanden in. Paar keer terug gereden want wilde hem weer vinden, maar kon hem niet weer terugvinden.”

In maart verscheen er al eerder een wolf in Noord-Nederland. Dat dier, van wie daadwerkelijk werd vastgesteld dat het een wolf was,  was totaal niet schuw en werd veelvuldig op camera vastgelegd. Het beest zwierf honderden kilometers door ons land en vertrok toen weer. Onlangs werd bekend dat die wolf in Duitsland doodgereden is. Op de snelweg, door een vrachtwagen.