Nieuws
545943
Nieuws

Bioscoophit Inside Out krijgt vervolg

De animatiefilm Inside Out, die in de Nederlandse versie Binnenstebuiten heet, van animatieproducent Pixar krijgt een vervolg.

 Op de blu-ray zal een nieuw avontuur te zien zijn van hoofdpersoon Riley met de titel Riley's First Date. De korte film toont hoe het eerste afspraakje verloopt tussen Riley en de jongen die zij aan het slot van Inside Out ontmoet.

Dat meldt The Hollywood Reporter vrijdag. Ook de ouders van Riley, en hun emoties, zullen in het vervolg weer te zien zijn. Inside Out beleefde eerder dit jaar op het festival van Cannes zijn wereldpremière en kreeg van de Nederlandse critici louter lovende recensies. De film vertelt over de vijf emoties in het hoofd van een tienermeisje. Als de 11-jarige Riley verhuist naar een andere stad, moeten Vreugde, Verdriet, Angst, Woede en Afkeer alles in werk stellen om Riley met deze grote verandering om te leren gaan.

De film trekt deze zomer over de hele wereld volle zalen. Inside Out heeft zelfs de beste opening in Nederland gehad voor een film van producent Pixar ooit en stootte daarme recordhouder Cars 2 van de troon. De stemmen in de Engelse versie zijn van onder meer Amy Poehler, Bill Hader en Kyle McLachlan. In de Nederlandse nasynchronisatie zijn de hoofdrollen voor onder meer Richard Groenendijk, Peggy Vrijens en Georgina Verbaan. Pixar was in het verleden verantwoordelijk voor animatiehits als Toy Story, Finding Nemo, Ratatouille, The Incredibles, Wall-E, Monsters Inc en Up.