Nieuws
545945
Nieuws

Wat Zij Vindt | Hester

Webcamsex.nl mist ieder maatschappelijk besef

Ergens in Nederland heeft onlangs op een kantoor een constructief overleg plaatsgevonden tussen een stel goedbetaalde marketingstrategen / reclamebobo's. Nee, niet op een kantoor, maar ergens in een restaurant.

Want hier is alcohol bij in het spel geweest, misschien zelfs meer. De zakenlunch die uit de hand loopt. Nét dat ene flesje wijn teveel. Nee, wacht! Het was een strandtent. Het was absoluut zonder enige twijfel een hippe strandtent, want dat gaf de inspiratie. Verder klopte alles. Strandtent, zakenlunch, goedbetaalde marketingstrategen en een fles wijn teveel. Maak daar twee flessen van.

Dingetje Woesthof

Opdrachtgever? Webcamsex.nl. Er moest iets nieuws komen, een breed publiek moest worden bereikt. Die eikel van Kane, hoe heet ie, dingetje Woesthof ofzo, had eerder dit jaar met z'n moralistisch gelul al roet in het eten gegooid, had de opdrachtgever laten weten. Hij had namelijk, met succes, protest aangetekend tegen grote billboards langs de snelweg.

Oogjes dicht

De bobo's lachen hem uit. Híj was toch Rock 'n Roll? Watje! Nee, ze begrijpen het echt niet. Dan doen kleine kinderen op de achterbank van de auto maar even hun oogjes dicht hoor. En als ze het toch zien: hey, seks hoort bij het leven! Ook een boodschap, toch? Ze schenken de glazen nog eens vol, lachen hard en krijgen dat gevoel weer van toen, toen je als reclameman het ruige leven leidde. Elke dag onder invloed van drank en drugs de gekste dingen bedenken en tonnen opstrijken. Het wordt tijd dat die sfeer weer een beetje terugkomt. De crisis hebben we nu gehad, reuring in de tent.

Webcamsex.nl gilde de banner

En dan heeft een van de bobo's een plan. Hij lanceert het met glinsterende oogjes en een luid gejuich stijgt op onder de anderen. Dít was het gouden ei! De opdrachtgever wordt snel ingeseind en de deal is beklonken. Webcamsex.nl gaat reclame maken, en hoe! 

Vandaag zat ik met mijn drie kinderen van 14, 11 en 1 op het strand van Noord-Beveland, Zeeland. In de verte kwam een reclamevliegtuigje aan, ook in tijden van iPad en iPhone onder de jeugd nog steeds een stukje opwinding. Mijn kinderen, maar ook de kinderen om ons heen keken op en wezen. Gaaf, een reclamevliegtuig. 

WEBCAMSEX.NL gilde de banner in originele bewoording. En verontwaardigd geluid steeg op van het strand.

Hulde

Mijn moeder legde mijn dochter maar noodgedwongen uit wat dat is, webcamsex. Mijn 14-jarige zoon rolt door het zand van het lachen. 

Hulde. De aandacht is er, optimaal. Maar man, man, man, dat je als bedrijf zo laag moet zinken, zegt mij voldoende over je maatschappelijk besef.

Lees ook:

Wil je meepraten over Wat Zij Vindt? Dan kan dat áltijd onder de artikelen van onze panelleden. Of tweet met ons mee met #watzijvindt!