Nieuws/Binnenland
545971
Binnenland

Brandweer 140 keer gebeld voor wateroverlast

De brandweer is tussen donderdagavond en vrijdagmorgen 140 keer gealarmeerd over wateroverlast, zo blijkt uit een overzicht van de website Alarmeringen.nl.

De meeste meldingen kwamen binnen uit de regio Rotterdam-Rijnmond. Ook kwamen er tachtig meldingen over stormschade binnen. Uit Midden- en West-Brabant en Haaglanden kwamen eveneens veel meldingen.

Een regenfront met onweer en hevige windstoten trok sinds donderdagavond vanuit het zuiden en het westen over het land. Automobilisten hadden op snelwegen veel last van het noodweer.

Vanwege een omgewaaide boom moest de A44 van Amsterdam naar Den Haag bij afrit Oude-Wetering enige tijd worden afgesloten. Ook de A20 bij Kleinpolderplein in Rotterdam was urenlang dicht wegens water op de rijbaan. Vanwege blikseminslag konden er tussen 01.00 en 02.00 uur geen treinen rijden tussen Vleuten en Woerden.

In de loop van vrijdagmiddag trekken opnieuw regen- en onweersbuien over het land. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor gevaarlijk weer. Code geel is de op twee na hoogste alarmering van de vier die het weerinstituut gebruikt.