Nieuws/Buitenland
545973
Buitenland

Nieuwe verbijsterende beelden China

Op nieuwe beelden van de explosies in de Chinese havenstad Tianjin is nog maar eens te zien hoe verwoestend de klap is geweest. Enkele Engelssprekende bewoners filmen vanuit hun appartement dichtbij de terminal de ontploffing. Aanvankelijk zijn ze nog opgewonden over de vlammen en de rook, maar als daarna een paar oorverdovende klappen volgen en de hemel zich vult met een gigantische vuurbal slaat de paniek toe.

De ontploffingen woensdagavond werden binnen dertig seconden na elkaar veroorzaakt door explosieven en brandbare stoffen. De autoriteiten repten aanvankelijk van enkele doden.

De eerste explosie zou te vergelijken zijn met 3 ton aan TNT, terwijl de tweede vergelijkbaar was met een explosie van zo'n 21 ton aan TNT.

Donderdag werd duidelijk dat zeker vijftig mensen zijn omgekomen. De Chinese autoriteiten houden er rekening mee dat het aantal dodelijke slachtoffers nog verder toeneemt. Ze zeiden donderdag tegen het staatspersbureau Xinhua dat zeker zevenhonderd gewonden naar ziekenhuizen zijn overgebracht. Van zeventig gewonden is de toestand kritiek. Circa 10.000 artsen, verpleegkundigen en ander medisch personeel behandelen de gewonden in tien verschillende ziekenhuizen.(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));