Nieuws
545977
Nieuws

BMW Concept M4 GTS: circuitwapen met kenteken

Op deze BMW M4 GTS prijkt nog duidelijk het woord ‘concept’, maar feitelijk kijken we hier al naar de productieversie die vermoedelijk begin volgend jaar op de markt komt.

Circuitwapen

“De BMW Concept M4 GTS geeft een voorproefje van een speciale auto waarbij de focus ligt op circuitgebruik”, zegt BMW M-baas Frank van Meel. “Ondanks de circuitaanpassingen is de auto nog altijd volledig straatlegaal. Hij heeft eigenlijk racetechnologie voor op de openbare weg.”

Als basis voor de conceptcar diende de reguliere M4 Coupé, alleen zijn er wat aanpassingen doorgevoerd. Zo monteert BMW een motorkap gemaakt van met koolstofvezel versterkt plastic (CRFP). De motorkap heeft een extra luchtopening om de luchtstroom over de auto te optimaliseren. De BMW Concept M4 GTS is gespoten in de kleur Frozen Dark Grey Metallic in combinatie met Acid Orange-accenten op de wielen en frontsplitter. OLED-verlichting maakt het GTS-feest compleet.

Waterinjectie

Net als de BMW M4 MotoGP Safety Car heeft deze Concept M4 GTS waterinjectie. Met dit systeem neemt het vermogen toe zonder de cilinderinhoud te vergroten. Het water wordt via een tankje in minuscule deeltjes in de verbrandingskamers gespoten waardoor de temperatuur daalt. Dat zorgt niet alleen voor een meer optimale verbrandingstemperatuur maar BMW kan zo ook de compressie opvoeren om meer vermogen te krijgen. Het motorvermogen is niet bekend, maar volgens BMW mogen we rekenen op tien procent meer vermogen. De standaard geblazen zespitter in de M3 en M4 produceert 431 pk dus dat zou 470 pk betekenen. De BMW Concept M4 GTS debuteert tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance in het Amerikaanse Monterey.

De vorige generatie M3 GTS had een 4,4 liter V8 met 450 pk. De auto is gebouwd in een oplage van slechts 150 stuks. Het is niet duidelijk hoe groot de oplage van de M4 GTS wordt.

Bekijk alle foto's op autovisie.nl!