Nieuws/Binnenland
546005
Binnenland

Kabinet voor eerst in vijf weken weer bijeen

De Tweede Kamer is nog even met reces, maar voor de ministers zit de vakantie er weer op. Het kabinet komt vrijdag weer voor het eerst sinds 10 juli weer bijeen voor een ministerraad.

Veel ingrijpende besluiten staan er nog niet op de agenda. Wel zal er naar verwachting over actuele kwesties worden gesproken, zoals het nieuwe Europese steunpakket voor Griekenland en de acties van de politiebonden, die meer salaris willen binnenhalen in de cao-onderhandelingen met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.

Premier Mark Rutte geeft vrijdag ook weer zijn gebruikelijke persconferentie na de ministerraad. Volgende week komt het kabinet op dinsdag informeel bijeen om te praten over de rijksbegroting en over het komende politieke jaar. Woensdag beginnen dan de formele begrotingsraden, waarin de ministers elk jaar de begroting voor volgend jaar afronden, die daarna op Prinsjesdag wordt gepresenteerd.

Het reces van de Tweede Kamer loopt begin september af, maar de kans is groot dat de Kamer volgende week al terug moet komen om te stemmen over een nieuw steunpakket voor Griekenland. PVV-leider Geert Wilders heeft al gezegd dat hij mogelijk een motie van wantrouwen tegen Rutte gaat indienen. Daar moet dan sowieso meteen over worden gestemd.