Nieuws

HTC en Lenovo snijden in banen

Smartphonemaker HTC snijdt 2300 banen weg na slechte resultaten in afgelopen kwartalen. Ook Lenovo schrapt 5% van zijn arbeidsplaatsen.

Het aandeel HTC stortte afgelopen weken ineen. Het massaontslag bij HTC moet tot 35% van de operationele kosten drukken en het Amerikaanse bedrijf winstgevend maken. HTC was ooit de grootste smartphonemaker in Taiwan. Concurrentie van aanvankelijk Apple, maar in toenemende mate van Xiaomi en Huawei.

Oplopende verliezen

Bij HTC werken ruim 15,658 mensen, de aangekondigde reductie zou 15% van het totaal beslaan. De smartphonefabrikant verwacht ook het derde kwartaal dieprode cijfers te schrijven door tegenvallende prestaties in China. Dat verlies zou vijf keer zo groot worden dan was verwacht.

Bovendien valt ook de vraag naar smartphones in het topsegment tegen, precies de markt waarin HTC de concurrentieslag wil winnen. Voor het lopende kwartaal voorziet HTC een verlies van ruim €100 miljoen. Dat is fors meer dan de gemiddelde verwachting van analisten. Ook de omzet zakt weg.

Ontvang dagelijks automatisch de gratis DFT Nieuwsbrief met het laatste financieel-economische nieuws.