Nieuws/Nieuws

'Berlusconi verkoopt miljoenen-villa aan Saoedische prins'

Door van onze DFT-redactie

Silvio Berlusconi verkoopt mogelijk zijn villa op Sardinië aan de Saoedische kroonprins Mohammed bin Nayef. De villa is berucht, het zou de locatie zijn van Berlusconi’s seksfeesten. De prins zou een bod hebben gedaan van €500 miljoen.

Villa Certosa bestaat uit 68 kamers, 6 zwembaden en een kunstmatige vulkaan die een uitbarsting kan simuleren. Mocht Bin Nayef behoefte hebben aan privacy, dan heeft hij toegang tot de villa via een ondergrondse tunnel. Berlusconi zei dat hij de tunnel, die uitkomt in een grot versierd met mozaïek, als nooduitgang heeft laten bouwen.

Deze week kregen Bin Nayef, onder ander in gezelschap van de Saoedische minister van Binnenlandse Zaken, een vijf uur durende rondleiding over het terrein. Het landgoed is 67 hectare groot en bestaat uit drie villa’s.

Berlusconi ontving onder andere de Britse oud-premier Tony Blair, de Spaanse premier José Zapatero en de Russische president Vladimir Poetin in de villa.

Villa Certosa staat al sinds 2009 te koop. Britse, Arabische en Russische investeerders hebben interesse getoond in de villa, maar Berlusconi ging tot nu toe op geen enkel bod in.

In Italiaanse media wordt ondertussen gespeculeerd dat Bin Nayef onderhandelt namens de Saoedische koning Salman. Die kwam recent in opspraak, omdat hij tijdens zijn vakantie aan de Franse kust een openbaar strand liet afzetten. Mogelijk zoekt hij een riant vakantie-optrekje om ongestoord vakantie te kunnen vieren.

Lees meer over