Nieuws/Binnenland
546474
Binnenland

Klopjacht op brute verkrachter bejaarde

De politie heeft een compositietekening vrijgegeven van een man die in Amsterdam een bejaarde vrouw zwaar heeft mishandeld en daarna bruut heeft verkracht.

Het 75-jarige slachtoffer liet in de vroege ochtend van vrijdag 31 juli haar hondjes uit op het Helmerplantsoen in  Amsterdam-West. Een man trok haar een steegje in en vroeg aanvankelijk om geld. Toen de vrouw aangaf niets op zak te hebben, kwam het beest los in de man. Hij verkrachtte haar op uiterst gewelddadige wijze. Daarbij liep ze ernstig hoofd- en rugletsel op.

Na het misbruik rukte de man de gouden sieraden van de handen en nek van zijn slachtoffer. Pas toen een voorbijganger onraad rook, zette hij het op een lopen, in de richting van de Boeremastraat.

De verdachte is een licht getinte man, tussen de 30 en 35 jaar oud, met een normaal postuur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang. De politie omschrijft hem verder als een knappe man.

Met het vrijgeven van de compositietekening hoopt de recherche meer te weten te komen over de verblijfplaats van de verdachte. Ook zijn foto's van de juwelen gepubliceerd. Mogelijk biedt hij de gestolen waar ergens te koop aan of heeft hij dat reeds gedaan.. Tot slot is het goed mogelijk dat hij meer vrouwen heeft lastiggevallen.