Nieuws
546517
Nieuws

WAAR WACHTEN AUTO'S HET VAAKST?

TOP 5 drukste bruggen van Nederland

Een van de grootste ergernissen van automobilisten is het wachten voor een geopende brug, Met name Friesland heeft veel bruggen die bijna onophoudelijk voor pleziervaart openstaan. Daarom kun je als automobilist sommige bruggen beter mijden. Hieronder een TOP 5 van bruggen die in het Noorden van Nederland het vaakst open staan.

1.Warnserbrug  - Stavoren

De drukste brug van Nederland is te vinden in Stavoren, de Warnserbrug. Deze brug gaat zo’n 134 keer per dag open voor de pleziervaart.

 

2.Johan Frisosluis - Stavoren

Niet alleen de Warnserbrug, maar ook de brug van de Johan Frisosluis in Stavoren is  als automobilist beter te mijden. Per dag gaat de brug van de Johan Frisolsluis circa 123 keer open.

 

3.Linthorst Homansluis – Nijetreijne

De Linthorst Homansluis is de belangrijkste vaarverbinding tussen Overijssel en de Friese wateren. De brug van de Linthorst Homansluis gaat ongeveer 80 keer per dag open.

 

4.Willem Loresluis – Kollum

Op de grens van Kollummerland en Nieuwkruisland en Dongeradeel ligt de Willem Loresluis. De brug van de sluis kruist het waterverkeer van het Dokkumer Diep met het wegverkeer van de N358 en gaat zo’n 48 keer per dag open voor pleziervaart.

 

5.Nije Sansleatbrege – Terherne

Verder kunt u als automobilst beter de Nije Sansleatbrege in Terhene mijden. De ophaalbrug over de Nieuwe Zandsloot gaat circa 45 keer per dag open.