Nieuws

Imtech stopt met betalen

Installatiegigant Imtech heeft vandaag alle betalingen aan leveranciers en onderaannemers bevroren.

Dat blijkt uit een interne email die vanmorgen aan alle divisies is verzonden en die in het bezit is van De Telegraaf en de Duitse krant Handelsblatt.

De noodstop geldt ook voor essentiële betalingen voor de bedrijfsvoering, in de mail als business critical bestempeld.

Volg hier al het nieuws over Imtech

Personeel mag ook geen bestellingen meer doen die meer dan 10.000 euro kosten of orders van klanten aannemen die meer dan 20.000 euro waard zijn. Ook nieuwe „andere verplichtingen” moeten medewerkers vermijden.

„Ik realiseer me dat dit zakelijk gezien dom lijkt, maar het nadeel van dergelijke transacties weegt juridisch gezien  zwaarder dan het economische voordeel”, schrijft directeur Martin van Wijk aan zijn personeel.

De noodstop blijft tot nader order van kracht. Volgens een woordvoerder gaat het om een tijdelijke maatregel.

Geen akkoord

De interne mail is verzonden omdat Imtech definitief geen akkoord heeft bereikt over een extra lening van 75 miljoen euro. Vorige week moest Imtech al het faillissement aanvragen van een omvangrijke Duitse dochter.  

In het persbericht dat vanmorgen over het afketsen van de extra lening verscheen meldde de geplaagde gebouweninstallateur dat „alle opties open blijven” wat betreft het voortbestaan van het bedrijf. Daarbij probeert de raad van bestuur „zoveel mogelijk onderdelen van de groep te behouden” .

Volg hier het hele dossier Imtech