Nieuws/Binnenland
547093
Binnenland

Politiehond herstelt goed

De politiehond Django, die gisternacht zwaar gewond raakte bij een poging een verwarde man tot stilstand te brengen, herstelt waarschijnlijk van al zijn verwondingen.

Dit laat de politieagent van wie de hond is weten. Hij heeft de stoere viervoeter zojuist opgehaald bij de dierenarts waar de hond een zware operatie heeft ondergaan.

„Tijdens de operatie bleken het niet zijn pezen, maar zijn spieren in zijn linkerschouder te zijn die zijn afgescheurd in zijn poging de man vast te houden. Daarom spreekt de dierenarts voorzichtig van een volledig herstel”, laat een woordvoerster weten.

Of zesjarige Django ook echt weer het veld in kan, is afwachten. Mogelijk heeft de hond toch een trauma opgelopen. Voorlopig moet hij herstellen bij de politieagent thuis.

De verwarde man was zondagnacht een woning binnengedrongen in de Straatsburgflat. Omdat de opgetrommelde agenten de man niet tot bedaren konden brengen, werd Django ingezet. De man rende dwars door een balkonruit heen. Toen Django hem door het gebroken glas heen wilde vastgrijpen, scheurde hij zijn spieren in zijn linkerschouder.