Nieuws/Nieuws

Eminem onder vuur om verkrachtingstekst

Door van onze redactie

Rapper Eminem krijgt bakken kritiek over zich heen door een zin uit zijn nummer dat op het nieuwe album van Dr. Dre staat.

Muziekliefhebbers van over de hele wereld stonden vrijdag te trappelen om Compton te horen, het eerste nieuwe album van Dr. Dre in vijftien jaar.

Veel luisteraars waren echter wat minder blij toen ze aankwamen bij de track waarop Eminem te horen is. De rapper roept op het nummer Medicine Man: ''I even make the b****es I rape c*m'.

Twitteraars vallen massaal over de tekst van Eminem. De rapper krijgt te horen dat hij niet met zijn tijd mee gaat en dat hij met zijn 42 jaar beter moet weten dan dit soort teksten uit te slaan.

Verenigingen die het opnemen voor vrouwen die met verkrachting te maken hebben gehad laten ook van zich horen, meldt Daily Mail. Karen Ingala Smith van The Nia Project: "Vrouwen geven zichzelf vaak de schuld of worstelen met de vraag of ze echt verkracht zijn. Impliceren dat een orgasme gelijk staat aan instemmen met het gebeurde is een grove leugen."

 

 

Lees meer over