Nieuws
547163
Nieuws

Vimeo haalt video's met 'pixels' in titel weg

Een bedrijf dat namens filmstudio Columbia Pictures piraterij bestrijdt, heeft een flink aantal video's met de term 'pixels' erin laten verwijderen van videosite Vimeo. Meerdere filmpjes werden daardoor zonder goede reden van de site gehaald.

De actie van Entura International was erop gericht om illegale versies van de nieuwe Adam Sandler-film Pixels offline te halen. Het overgrote deel van de getroffen video's had echter niks met die film te maken, meldt de website TorrentFreak.

Zo werden onder meer de korte film waarop Pixels is gebaseerd, een muziekvideo bij een nummer van de band The Pixels en een kunstvideo op zwart gezet. Een trailer van Pixels, die vanaf 20 augustus in de Nederlandse bioscopen draait, verdween ook van Vimeo.

Auteursrecht

Amerikaanse wetten schrijven voor dat rechthebbenden materiaal van internet direct kunnen laten verwijderen als zij vinden dat hun auteursrecht wordt geschonden. Websites als Vimeo kunnen dat pas terugdraaien als de uploader aantoont niet in overtreding te zijn.

De misser van Entura International kwam afgelopen weekend aan het licht. Een deel van de offline gehaalde filmpjes is inmiddels weer te bekijken.