Nieuws
547284
Nieuws

Pittige stelling

Eten we ons van hype naar hype?

In de gloednieuwe rubriek 'Pittige Stelling' neemt Susan Aretz elke maand een voedingskwestie onder de loep: want weten we (en onze kinderen) eigenlijk nog wel wat we eten? En is dat belangrijk of doet het er niet toe? Deze week: Eten we ons van hype naar hype?

Susan:

Ik heb een bovengemiddelde belangstelling voor alles wat met eten te maken heeft. Het is een beetje inherent aan het werk dat ik doe. Dus lees ik de etiketten van producten die ik koop, probeer ik zo lokaal en duurzaam mogelijk te kopen, noem het maar op. Maar voor je het weet eet je Quinoa, (verbouwd in Peru, verre van lokaal dus) omdat het zo enorm goed en gezond voor je is. Slachtoffer van de hype!

Naar aanleiding van de vorige pittige stelling kwam regelmatig het argument naar voren dat we zelf bepalen wat we eten. Maar is dat eigenlijk zo? We lijken ons van hype naar hype te eten, en lijken niet meer te weten hoe we écht bewust kunnen eten. Als we dan zelf al bepalen wát we eten, hoe bepalen we dan eigenlijk wat dat is. Hoe maak je afgewogen keuzes. Lees je etiketten of doe je gewoon normaal?