Nieuws/Buitenland
547402
Buitenland

Trump verder zonder politiek adviseur Stone

Donald Trump moet het zonder zijn politiek adviseur Roger Stone doen in zijn campagne om president van de Verenigde Staten te worden. Zaterdag werd bekend dat Stone niet langer meer advies geeft aan de multimiljonair. De aanleiding voor de breuk is niet geheel duidelijk. Stone en Trump zeggen beiden het initiatief tot de scheiding te hebben genomen.

„Jammer genoeg zijn de recente mediarellen en persoonlijke vetes zo hoog opgelopen, dat het je boodschap is gaan overschaduwen”, schreef Stone in wat hij tegenover CNN zijn ontslagbrief noemde. „Ik kan daarom niet langer bij je campagne betrokken blijven.”

Trump zegt echter dat hij Stone heeft ontslagen. „We hebben een geweldige campagne en Roger wilde die gebruiken voor zijn eigen publiciteit”, aldus een woordvoerder van Trump. „Hij heeft enkele interviews over zichzelf gegeven. Meneer Trump wil zich echter blijven focussen op de campagne en hoe we de Verenigde Staten weer groot kunnen maken.”

Trump kwam recentelijk onder vuur te liggen vanwege neerbuigende opmerkingen over vrouwen, Mexicanen en oud-presidentskandidaat John McCain. Vorige week werd bovendien nog een campagnemedewerker ontslagen die racistische teksten op Facebook zou hebben gezet over de huidige president Barack Obama.