Nieuws/Buitenland
547409
Buitenland

Brand in bunker Hamburg geblust

De brand die zaterdag woedde in een bovengrondse bunker in Hamburg waarin vuurwerk was opgeslagen is geblust. Dat meldde de brandweer van de Noord-Duitse stad zaterdagavond via Facebook. De omwonenden die werden geëvacueerd kunnen rond 21.30 uur terug naar hun huis.

De brand ontstond in de nacht van vrijdag op zaterdag. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, gingen brandweermannen naar binnen. Zodra ze het vuurwerk zagen liggen renden ze snel weer de bunker uit. Dat bleek net op tijd. Korte tijd later ontploften de eerste vuurwerkartikelen. In totaal lag er zo'n 5,5 ton opgeslagen.

De bunker in het westen van de stad stamt uit de Tweede Wereldoorlog. De Duitse explosievenopruimingsdienst zette een robot met camera in, om te zien hoe het vuur zich ontwikkelde. De oorzaak kon echter nog niet worden achterhaald.

Het was de tweede brand in een bunker in Hamburg in korte tijd. Dinsdag was er een krachtige explosie in een bunker in het zuiden van de stad. Daar lag etherische olie opgeslagen. Toen raakten 45 mensen gewond en moesten zo'n vierhonderd mensen hun huis verlaten. Zij kunnen nog niet terug naar huis vanwege instortingsgevaar.