Nieuws
547481
Nieuws

Dutch Valley viert eerste jubileum

Dutchvalley, het festival waar uitsluitend muziek van Nederlandse bodem ten gehore wordt gebracht, vindt vandaag voor de vijfde keer plaats.

In de Velsen Valley in Spaarnwoude (Noord-Holland) treden gedurende de hele dag meer dan 100 bands, zangers en dj’s op. In de loop van dag verzorgen onder meer grote artiesten als Golden Earring, The Opposites en Di-Rect een show.

Het festival wordt georganiseerd door Volendam Music en UDC (onder meer bekend van Dancevalley dat vorig weekend plaatsvond). De invloed van de eerste partij is bijzonder groot te noemen. Uit het vissersdorp aan het IJsselmeer staan alleen al op het hoofdpodium Jan Smit, De drie J’s en Nick en Simon. Ook verdeeld over de andere podia zijn verschillende Volendamse artiesten te vinden.

Dutch Valley is bedacht om te laten zien hoe breed het Nederlandse muziekaanbod is. Ook deze editie is de organisatie in die missie met vlag en wimpel geslaagd. Naast de vertegenwoordigers van de welbekende palingsound staan ook bijvoorbeeld avant-garde rocker Jett Rebbel en de rappers Ronnie Flex en Kraantje Pappie op het festival. The Party Animals, 2 Brothers on the 4th Floor en DJ Jean vertegenwoordigen de retro dance. en vanaf het BN-er stage draaien onder meer Dave Roelvink en Dennis van der Geest moderne houseplaten aan elkaar.  Na de uitermate succesvol verlopen optredens van Memphis Maniacs op eerdere edities zijn de meesters van de mash-up ook dit jaar weer geboekt.

De Telegraaf is op het terrein aanwezig en doet gedurende de dag verslag van Dutchvalley.