Nieuws/Binnenland
547548
Binnenland

Protestmars supporters Heerenveen

Ongeveer tachtig fans van SC Heerenveen hebben vrijdagavond met een protestmars hun ongenoegen laten blijken over het verschuiven van de eredivisiewedstrijd tussen Heerenveen en De Graafschap naar dinsdag. De wedstrijd wordt dan pas, en niet dit weekeinde, gespeeld omdat de politie staakt tijdens de openingsronde van het seizoen 2015-2016 van het betaalde voetbal.

De fans liepen van de stamkroeg Café De Skoffel via het politiebureau richting het Abe Lenstra Stadion en weer terug naar de kroeg. Ze scandeerden leuzen tegen de politie. Bij het stadion staken ze vuurwerk af, aldus de politie.

Vier wedstrijden gaan wel door in het weekend. Supportersgroepen van verschillende betrokken clubs, van wie de wedstrijden wel zijn uitgesteld, hebben ook aangekondigd de komende dagen op ludieke wijze actie te voeren. Door samen te komen willen zij de politie dwingen toch uit te rukken. ADO-fans hebben gezegd zaterdag in Den Haag samen te komen en PEC-Zwollefans hebben aangekondigd zaterdagmiddag in de binnenstad van Zwolle een supportersfeest te geven.