Nieuws/Opmerkelijk
547568
Opmerkelijk

Duitse man heeft 'langste verjaardag ooit'

Duitser Sven Hagemeier heeft een nieuw record op zijn naam: dat van de langst mogelijke verjaardag ooit. Hij kon maar liefst 46 uur vieren dat hij 26 jaar was geworden.

Sven vloog daarvoor van Auckland (Nieuw-Zeeland) naar Brisbane (Australië) en vervolgens naar Honolulu (Hawaii). Dankzij de verschillende tijdzones duurde zijn verjaardag zodoende 46 uur. "Ik ben al van kleins af aan een groot fan van Guinness World Records. Ik vroeg me altijd af of ik zelf een record op mijn naam zou kunnen zetten.", legt hij uit. ,,Zodra ik het perfecte record had gevonden, was ik er zeker van dat ik het zou kunnen breken."

Het oude record stond op naam van Nargis Bhimji, die in 1998 35 uur en 25 minuten jarig was. Nargis vloog toen van Karachi naar Singapore en vervolgens naar San Francisco.

Sven heeft tijdens zijn succesvolle poging ook nog de tijd gevonden om te genieten van zijn omgeving. In Auckland werd hij door een taxichauffeur in anderhalf uur tijd rondgereden langs de meest interessante plekken van de stad. "Je krijgt altijd hulp, waar je ook bent op deze wereld."