Nieuws/Opmerkelijk
547576
Opmerkelijk

Tweeweekse tattoo ontwikkeld

De twee Canadese broers Tyler en Braden Handley hebben tatoeages ontwikkeld die twee weken blijven zitten.

Ze zijn in slechts tien minuten aan te brengen en verschijnen na 12 tot 24 uur op je huid. Je kunt er zelf eentje aanbrengen, naar bed gaan en wakker worden met een tattoo. Daarnaast is de inkt geheel organisch en gaat een deel van de opbrengst naar stammen uit Panama, waarbij het gebruiken van de inkt al jaren een traditie is. Deze zogenaamde Kuna- en Embera-Wounaan-stammen verkrijgen de inkt uit Genipa Americana fruit.

Hoe werkt het?

Het grote voordeel van de tatoeages is dat ze niet met een naald worden aangebracht en dus geheel pijnloos zijn. Je legt een sjabloon op je huid en brengt de inkt aan. Dan is het een kwestie van wachten. Ze zijn alleen in zwart verkrijgbaar en momenteel zjin schaduwen niet mogelijk, maar daar werken de broers aan. De tattoo's worden internationaal bezorgd en zijn dus ook in Nederland verkrijgbaar.

Oogt niet nep

"We houden van tattoo's, maar we zijn nog niet klaar voor permanente", vermelden de Canadese broers op de Kickstarter-pagina, die ze hebben opgericht voor het project. "We wilden tijdelijke tatoeages, die we trots publiekelijk konden dragen. Tattoo's die er niet nep of raar uitzien." Het beoogde doel van 20.000 dollar is al behaald, al blijven donaties nog mogelijk tot 28 augustus binnenkomen. Er komt ook een functie waarbij je zelf een tattoo kunt ontwerpen via de website.