Nieuws
547600
Nieuws

Foxconn werknemer overleden bij iPhone-fabriek

Een 28-jarige werknemer van Foxconn is dinsdag dood aangetroffen op de campus van de iPhone-fabriek in het Chinese Zhengzhou. Volgens de Amerikaanse vakbond China Labor Watch zou de fabrieksarbeider zelfmoord hebben gepleegd.

China Labor Watch houdt de arbeidsomstandigheden bij Foxconn al zes jaar in de gaten na een golf van zelfdodingen en ongelukken in de Chinese megafabrieken. De toeleverancier van Apple heeft na kritiek al de nodige maatregelen doorgevoerd om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en zelfdoding te voorkomen. Zo zijn de lonen verhoogd en zweert het bedrijf overwerk te beperken.

Foxconn heeft de dood van de 28-jarige werknemer bevestigd, maar wil niet ingaan op de doodsoorzaak. De man zou sinds oktober 2010 bij het bedrijf hebben gewerkt en is dood aangetroffen buiten een gebouw op de Zhengzhou campus. Foxconn zegt samen te werken met de politieautoriteiten om het incident te onderzoeken.  

Foxconn, eerder bekend als Hon Hai Precision Industry, produceert het merendeel van de nieuwe iPhones en iPads in de uitgestrekte fabriek in Zhengzhou waar meer dan 200.000 mensen werkzaam zijn. Het incident benadrukt de moeilijkheden die Foxconn heeft om zijn enorme personeelsbestand van meer dan één miljoen te leiden.

Apple heeft nog niet op het gebeuren gereageerd.