Nieuws/Binnenland
547602
Binnenland

Ministerie: pas op met quads

Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt Nederlandse toeristen bij het huren van een quad op vakantie. Aanleiding is de dood van de 19-jarige Kelly Kuijpers uit het Brabantse Herpen die donderdag verongelukte op Kos.

Het ongeval op Kos is het derde incident in korte tijd met Nederlandse toeristen die quads huren, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze week eiste een Servisch verhuurbedrijf 8000 euro van een Nederlandse jongen die zijn quad in de prak had gereden. De verhuurder bedreigde hem en hij kreeg zijn paspoort niet terug.

Op Kreta reed een groep Nederlandse vriendinnen een vrouw aan. De verwondingen van de vrouw vielen mee, maar de bestuurster moest een fikse boete betalen omdat ze geen rijbewijs kon laten zien. Vorig jaar overleed ook op Kos een Nederlandse toeriste van 23 jaar na een ongeluk met een quad.

"Ongelukken met fiets en scooter zien we al jaren regelmatig", zegt Willem van Ee, directeur consulaire zaken van het ministerie tegen de NOS. "Deze zomer werd de hulp van ambassades voor het eerst ingeroepen bij quad-ongevallen."

Van Ee waarschuwt dat mensen zich goed moeten informeren, voor ze een quad huren. "Want als het misgaat, is je vakantie verpest. Of nog veel erger."