Nieuws
547604
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

Wie o wie is de sterkste man van Nederland?

Het themakanaal NPO Best begint vandaag met het uitzenden van De Sterkste Man van Nederland. Het jaarlijkse spektakel van de AVRO, waarin acht tot tien sterke mannen strijden voor de titel Sterkste Man van Nederland, begon in 1979 en werd in totaal op 26 verschillende plekken in Nederland gehouden. De wedstrijd zorgde ervoor dat duizenden Nederlanders midden in de zomer aan de buis gekluisterd zaten.

Alles komt aan bod: kazen laden, stroomtrein trekken, stenen sjouwen en natuurlijk boomstam tillen. In de eerste aflevering wordt de kijker mee terug genomen naar het jaar 1984. Op het terrein van de Kaasmarkt te Alkmaar strijden onder anderen Simon Wulfse, Ab Wolders en Ted van der Parre om de felbegeerde titel.

NPO Best, 22.00 UUR

Ik herinner me die uitzendingen nog goed. Met de daarbij komende verbazing. Ik begreep niets van die strijd van de zich in het zweet ploeterende mannen. Ik ben gek op spelletjes, maar kennelijk niet fanatiek genoeg om dit soort 'wedstrijden' te begrijpen.

Ben jij fanatiek in spelletjes?

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!