Nieuws
547613
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

Álles op het spel voor de liefde

In de maand augustus zendt de VPRO elke vrijdagavond een film uit van regisseur Woody Allen. Match Point uit 2005 is de eerste.

In deze film probeert Chris, een arme, ambitieuze Ier,  zich op te werken in de Londense jetset. Hij leest Dostojevski's Misdaad en Straf met een twee keer zo dikke tekstverklaring ernaast, bezoekt zoveel mogelijk opera's en frequenteert het Tate Modern. Maar als de voorkomende jongeman heeft wat hij altijd wilde - een lieve vrouw met een steenrijke vader; een topbaan, een auto met chauffeur; een kast van een huis dat uitkijkt over de Theems - zet hij alles op het spel voor de sensuele Amerikaanse vriendin van zijn zwager.

NPO 2, 23.40 UUR

Bewonderenswaardig als je zoveel doorzettingsvermogen hebt. Deze film maakt duidelijk dat je echt wel een 'kwartje' kunt worden, terwijl je 'voor een dubbeltje' werd geboren.

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!