Nieuws/Binnenland
547627
Binnenland

Politie pakt hardleerse bestuurder

Bij een controle stuitte de politie donderdag in Amsterdam op een wel heel hardleerse automobilist. De man werd staande gehouden op de Nieuwe Leeuwarderweg in Noord, omdat hij reed in een auto waarvan de apk was verlopen. Hij legitimeerde zich vervolgens met het paspoort van zijn broer, waar hij niet echt op lijkt. Uiteindelijk bleek hij al vijf jaar niet meer te mogen rijden.

Het tonen van het valse paspoort was volgens de politie niet heel handig, want zijn broer bleek nog een openstaande boete te hebben. Bij een doorzoeking in de auto werd een bankpas van de bestuurder gevonden. De politie ontdekte toen dat zijn rijbewijs al in 2010 ongeldig was verklaard en dit al de derde keer was dat hij werd betrapt op het rijden zonder het benodigde papiertje.

Rechter

De politie heeft daarop de auto in beslag genomen. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor het rijden zonder rijbewijs. Bovendien kreeg hij een boete van 370 euro voor het opgeven van een valse naam en nog eens 90 euro voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.