Nieuws/Binnenland
547630
Binnenland

Uitbuiters Haagse rosse buurt uitgeleverd

Drie Hongaarse verdachten van uitbuiting van vrouwen in de Haagse rosse buurten zijn aan ons land overgedragen door hun thuisland. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt.

De drie mannen werden begin juni aangehouden in Hongarije op verdenking van mensenhandel. Het gaat om een vader en zoon van 52 en 37 en een man van 28. Ze zouden meerdere Hongaarse vrouwen hebben uitgebuit in de raamprostitutie in de Geleenstraat en de Doubletstraat in Den Haag.

Een jonge vrouw heeft verklaard dat ze drie jaar lang onder dwang in de prostitutie had moeten werken. Dagelijks moest ze 600 tot 700 euro verdienen. Dat geld moest ze afstaan. Als het niet lukte om geld te verdienen werd er gedreigd dat ze in zee zou worden gegooid. Als ze ziek was werd ze uitgescholden, bedreigd en kreeg ze klappen.

De uitgebuite vrouwen werkten volgens justitie zeven dagen per week op de Doubletstraat en de Geleenstraat, dagelijks meer dan twaalf uur. De mensenhandelaren zouden hun inkomsten hebben uitgegeven aan drugs, sieraden, auto's, kostbare paarden en huizen in Hongarije.

De Hongaarse politie doorzocht in juni in de stad Salgotarjan zeker acht woningen, rechercheurs in Den Haag deden op zeker vier adressen huiszoeking.